Massatge amb Olis Essencials

olisMassatge realitzat amb l’oli essencial escollit segons temporada.

En aquests moments disposem de l'Oli Essencial de Pi,  Gessamí,  Sàndal i  Canyella.

Què és un Oli Essencial?

Els olis essencials, les seves nombroses propietats penetren en el nostre cos i s'extenen per tot l'organisme, aportant benestar i les seves propietats a tot el cos. Els olis essencials són substàncies que es troben en diferents teixits vegetals. Els antics alquimistes els anomenaven "l'ànima de les plantes", perquè contenen un gran nombre de compostos químics naturals, que provenen de la planta que s'extrau, que podem utilitzar com a remei casolà en moltíssims casos. De fet l'aromateràpia és una tècnica molt antiga que utilitza els olis essencials amb finalitats terapèutiques, tant a nivell físic com emocional. Tot i que també podem utilitzar les seves magnífiques propietats en l'àmbit casolà o la cosmètica.

Quines propietats tenen els Olis Essencials?

Cada oli essencial conté les propietats específiques de la planta de la que s'obté, els seus components químics ens serviran per a diferents finalitats. Per ex. un oli essencial pot ser sedant (gessamí) mentre que un altre té capacitat per estimular el sistema nerviós (romaní). Uns destaquen per les seves propietats bactericides farigola, mentre que d'altres tenen més gran capacitat analgèsica (menta, etc.) Però en línees generals, i gràcies a la seva complexa composició molecular, tots els olis essencials són en major o menor grau:

* Antibiótics

* Regeneradors cèl.lulars

* Antisèptics

* Immunoestimuladors

* Antivírics

* Antiinflamatoris

* Milloren la circulació sanguínea i limfàtica

* Equilibren les emocions

Com penetren en el cos els olis essencials?

Existeixen diferents vies per les que poden penetrar dins de l'organisme humà.

A través de l'aparell digestiu: un oli essencial pot incorporar-se al nostre torrent sanguini quand l'ingerim. Però realitzar aquesta pràctica pel nostre compte èsta totalment desaconsellat. Ingerir un oli essencial només es pot fer per prescripció mèdica. L'Escola Francesa d'Aromateràpia està especialitzada precisament en l'administració oral d'olis essencials amb finalitats terapèutiques, degut a que a França existeixen professionals de la medicina especialistes en aromateràpia que compten amb laboratoris farmacéutics que elaboren fómules específiques.

Via Respiratòria: Els olis essencials són partícules volàtils, que al ser inspirades, penetren dins l'organisme a través dels alveols pulmonars arrivant fins al nostre torrent sanguini. La rapidesa i eficàcia amb la que s'incorporen depèn de molts factors com ara la intensitat de la respiració, la quantitat d'oxígen que tinguem a la sang, o les particularitats específiques de l'oli en qüestió. A la cavitat nassal, a més a més, tenim unes cèl.lules que transmeten la informació rebuda des de l'exterior fins al cervell, per a que aquest processi i interpreti els estímuls rebuts. L'intens aroma dels olis essencials té un efecte immediat en les emocions, per això una de les seves principals aplicacions consisteix en equilibrar estats d'ànim deordenats o extrems.

Via tópica (a través de la pell): Atravessant les diferents capes de la pell, els olis essencials també accedeixen al nostre torrent sanguini i s'extenen per tot el cos. L'eminent bioquímica Margueritte Maury fou la impulsora de l'aromateràpia i de l'us d'olis essencials en els massatges terapèutics. La seva línea de treball ha estat seguida per l'Escola Anglesa d'Aromateràpia, orientada a la bellesa i benestar, que és partidària d'aquest procediment en els tractaments d'Aromateràpia. A part de l'efecte general dels olis essencials en tot l'organisme, la epidermis és una de les més beneficiades amb el seu us continuat, doncs no només hidraten i nutreixen la pell, sinó que a més a més la majoria d'olis essencials són efectius regeneradors cèl.lulars, estimulant el creixament cèl.lular en les capes més profundes. La rapidesa de penetració a la sang dependrà, sobretot, de la densitat o fluidesa de l'oli en questió.

 

OLI ESSENCIAL DE PI SILVESTRE

S'obté per destil.lació de rovells, fulles i petites branques. De perfum fresc i que recorda a resina i a selva, estimula, dinamitza i és útil en casos de cansament acompanyat per tensió arteriosa baixa, apatia, convalescència i depressió. Ideal per a dutxes i banys aromàtics, massatges tonificants, per la difusió en l'ambient i per millorar la respiració. D'acció antisèptica per les vies respiratòries i urinàries, és expectorant, balsàmic, fluidificant i molt útil en casos de refredat, sinusitis, tos, traqueitis o bronquitis.

 

OLI ESSENCIAL DE GESSAMÍ

És originari d'Àsia. Les flors d'aquesta planta són molt apreciades per l'agradable olor que deixen anar i per la seva bellesa, essent utilitzades en algunes cerimònies matrimonials per a embellir el cap de les núvies. Són flors petites de cinc pètals. La seva duració és molt breu, només unes 24h. La majoria d'espècies de gessamí dóna flors de color blanc, però també n'hi ha de grogues i vermelloses.

L'oli de gessamí s'extreu principalment de l'espècie que produeix flors blanques i se'n necessiten moltes, unes 8.000 per a sumar només un kilogram. A més a més les flors s'han de recollir a mà al capvespre per a evitar que es facin malbé amb el sol. És per això que aquest oli és un dels més costosos, essent anomenat "el rei dels olis". Tot i això, el seu alt grau de concentració fa que només es necessitin unes poques gotes en cada us, fent que duri bastant.

Propietats:

* Beneficis per a la pell; ajuda a augmentar l'elesticitat prevenint l'aparició d'arrugues i disminueix vermellors causades per al.lèrgies o cremades.

* Utilitzat per a donar massatges o fer friccions té efectes antiespasmòdics, analgèsics i aplicat sobre el pit ajuda a aliviar la tos. També és molt efectiu per aliviar rampes, dolors menstruals, insomni i roncs.

* Inhalar aquest oli també té molts efectes medicinals, ajuda a reduir la freqüència cardíaca a persones amb taquicardia e hipertensió, així com a calmar l'ansietat o depressió.

* És afrodisíac i ajuda a combatre l'anorgasmia.

* Unes gotes a la banyera ajuda a relaxar el cos. En el cas dels bebès també però posant només 2 gotetes.

 

OLI ESSENCIAL DE SÀNDAL

Aquest oli essencial s'extreu de la fusta del sàndal. Ha estat utilitzat des de fa més de 4 mil anys, és per això que és un dels perfums antics més coneguts. Aquest oli essencial s'extreu mitjançant la destilació al vapor de peces de fusta d'arbres de sàndal madurats, d'entre 40 i 80 anys. Quant més vell és l'arbre, més forta és la seva olor. Tot i que és car, té característiques fantàstiques que el fan útil i beneficiós per la salut i el benestar. L'oli pot calmar la ment, ajudant a reduir la tensió i confusió. Fa 4.000 anys, la fusta de sàndal ja s'utilitzava en llocs com Egipte, Grècia y Roma.

Molts temples foren construits amb la seva fusta i els egipcis utilitzaven l'oli en el seu embalssament. El Sàndal s'ha utilitzat per fer mobles i taüts, però com que l'arbre gairebé s'ha extingit, actualment només s'utilitza per a destilar l'oli.

Propietats:

* És molt conegut pels seus efectes calmants i relaxants, sovint s'utilitza per a despertar l'energia sexual, per a tractar la depressió, l'estréss, l'ansietat i la por.

* També té moltes propietats beneficioses per a la pell:

Tonifica i alivia la picor, la inflamació i tota la pell deshidratada. Erupcions, cicatrius, eczema, psoriasis, acné i caspa són alguns dels problemes amb els que pot ajudar.

 

OLI ESSENCIAL DE CANYELLA

La canyella fou molt valorada a l'antic Egipte, no només com a medicina i per donar gut a les begudes, sinó també com un agent per a embalssamar.

Propietats:

* Pot ser molt útil per a eliminar l'estréss després d'un dia llarg i fatigant.

* També pot servir per aliviar els músculs i articulacions adolorides. Aquest oli té un efecte antiespasmòdic en el teu cos que ajuda a tractar els dolors musculars, esquinços, reumatisme, i artritis.

* També pot reduir la somnolència i és útil si estàs física i mentalment esgotat.

* També és útil contra infeccions virals, com la tos i costipats.

* Pot ajudar a eliminar les impureses de la sang i inclús ajudar a millorar la circulació sanguínea. Això ajuda a assegurar que les cèl.lules del cos rebin el subministre d'oxigen adequat.

* Té beneficis gàstrics, principalment degut al seu alt contingut en eufenol.

* Funciona bé per aliviar nàusees, malestar d'estòmac i diarrea. També com a agent antibacterià que pot promoure una bona digestió.

 Sessió de 60 minuts: 75€